woensdag 9 mei 2012

woensdag 9 mei 2012

Vanmorgen tegen 6 uur wakker geworden van de pijn aan mijn rechterschouder : de plaats van de portacat (wat normaal is gedurende de eerste week) Koentje, den engel, direct nen Dafalgan forté gaan halen.  Om kwart voor 7 , Koentje was al opweg naar zijn werk, stond ik dan maar op.  De postbode bracht zo'n lieve kaartjes, oa. van ons Fieke (met de afdrukken van haar duim, die van Luc en die van Mats, qua originaliteit moeilijk te kloppen).  Het is 4 jaar dat ik weg ben van de Servicelijn van VDAB in Brussel en ze hebben mij niet vergeten!  Had ik echt niet verwacht (serieus wat traantjes gelaten van geluk)  kaartje van Ann G. : we gaan er voor ;)  Daarna nog wat boodschappen gedaan en dan naar de Groenen Opera ( prachtige bloemenzaak op de grote markt in Lier van de altijd zo lieve, grappige, positieve en optimistische Karen kortom een schat van een vrouw) Mooi boeketje laten samenstellen :

En toen ik wou betalen kreeg ik te horen : da's een bloemeke van Chantal van de Fra Bartholo (waar ik een uurtje daarna een lekkere carpaccio van tonijn ben gaan eten).   Daar gingen thuis de traantjes weer.  Soms staat een mens er niet bij stil dat ze idd vrienden hebben.  Zo'n ZALIG gevoel!!!!
Ook bedankt aan IEDEREEN die een reactie plaatst op mijnen blog, ge kunt niet geloven hoeveel kracht ik daaruit put!! Momenteel heb ik het gevoel dat het stilte voor de storm is, ik heb momenteel geen gezondheidsklachten, buiten die portacat die ze net ingeplant hebben, maar weet dat de chemo en de bestralingen daar verandering in zullen brengen, en weet dat ik jullie dan zeker nodig zal hebben, ik ben altijd nen optimistische kerel geweest en hoop uit de grond van mijn hart dat ik dat de komende maanden kan verder zetten.
Veel hugs en knuffels,
Willem

10 opmerkingen:

 1. Idd heel origineel van de duimen! Leuk te lezen dat ze jou nog niet vergeten zijn en je verassen met mooie bloemen…het emotionele hoort daarbij en jij bent dan zo'n lieverd die dat toegeeft.
  Jou ventje is echt een schat!
  Je oogst wat je zaait Willem en dan besef je idd in deze situatie wie er om je geeft en er is voor jullie in deze moeilijke periode.
  Soms komen vrienden dichter of gaan ze juist verder weg in een periode van je leven en dan voel je de warmte van de echte vrienden…
  Ken jou enkel als een grote optimist en als dit eens mindert door de omstandigheden zijn wij er met z'n allen om jou op te krikken ;-)
  Nog een fijne avond lieverd.
  Megaknuffel xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 100 x bedankt voor je lieve reactie lieve schat ;) xx

   Verwijderen
 2. Ik wou een reactie schrijven, maar mijn vrouwke kon het niet beter verwoord hebben ;-)
  Wil er alleen nog maar aan toevoegen dat we jou ongelofelijk graag zien!!!
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet dat ik je niet vergeet, we hebben elkaar sinds lang niet meer gezien, Wim, maar ik denk aan jou en blijf voor je duiimen. Knuffels xxx Hilde Tibax

   Verwijderen
 3. Carine Verberckmoes9 mei 2012 om 20:14

  Wim, natuurlijk zijn we allen klaar om je door deze mindere periode te steunen. Inderdaad vanaf 12 april heeft je leven een andere wending genomen. En geloof mij ... er zullen nog veranderingen volgen. Je gaat anders over de dingen des levens nadenken en standpunten innemen. Je zal nieuwe prioriteiten ontdekken. simpele woorden zoals GENIETEN, krijgen een nieuwe dimentie. De dingen waar je vroeger je zo kon in opwinden, worden nu als pietluttigheid afgedaan. Maar je vrienden die zullen er altijd zijn. Van dicht en van ver. In woord of in daad. Je bent nooit alleen !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Melissa Hoogers9 mei 2012 om 21:45

  Natuurlijk zijn we je op de Servicelijn niet vergeten :-) Al ben ik wel verbaasd dat de post zo snel is hihihi
  Ik hoop dat je nog wat pijnloos kan rusten en genieten maar wij duimen voor je en je bent inderdaad niet alleen! JP kan gerust een planning opstellen om je te komen helpen kandidaten zullen we alvast genoeg vinden :-) xxx knuffels

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Willem had daarnet de traantjes in zijn ogen toe hij mij vertelde over de kaartjes die hij gekregen had en hoeveel steun hij daaraan had. En ook van de reacties hier en via facebook.
  Koentje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Koen, ik wil er nog één aanmoediging vanwege Marjan Declercq vanuit Spanje (ze baat daar tegenwoordig een restaurantje uit) aan toevoegen. Ik copy/paste even Marjan's bewoordingen via FB-chat: "Als je'm morgen of eender wanneer aan de lijn hebt, wens hem alvast veel sterkte van mij! Ik zal aan hem denken!" Groetjes en hou jullie sterk, Stefan - Servicelijn

   Verwijderen
 6. Een gedicht van Fernando Pessoa, voor jullie.
  Ik las het 7 jaar geleden voor 't eerst.
  Het heeft me nooit meer losgelaten.

  Er zijn ziekten erger dan ziekten,
  Er zijn pijnen die geen pijn doen, zelfs niet in de ziel,
  Maar pijnlijker dan alle andere.
  Er zijn gedroomde angsten, werk’lijker
  Dan die welke het leven met zich brengt, er zijn gevoelens
  Die men voelt alleen door ze te denken
  En die meer de onze zijn dan ’t leven zelf.
  Er zijn zo vele dingen die, zonder bestaan,
  Bestaan, die tergend traag bestaan
  En tergend traag de onze zijn, de onze en onszelf ...
  Boven het troebel groen van de brede rivier
  De witte circumflexen van de meeuwen ...
  Boven de ziel de nutteloze wiekslag
  Van wat niet was, ook niet kon zijn, en alles is.

  Geef mij nog wat wijn, want het leven is niets.

  ...
  Slaap zacht nu of straks,
  Anne
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 'k Kom elke een dag kijkje nemen, maar weet met momenten niets zinnigs te zeggen; kanker is onzinnig.
  Maar ik lees en leef met je mee.
  Dat we mekaar niet dagelijks zullen zien of in 't verleden zagen betekent niets; nu telt en nu zijn we er voor je.
  Ben 's woensdags in de buurt; kan boodschappen doen, ofzo.
  Ann G.

  BeantwoordenVerwijderen