maandag 18 maart 2013

Hoi blogvolgers,

We zijn weer terug van Leuven, gisteren een slaappil genomen maar toch niet echt heel goed geslapen, wat hoesten en tegen de morgen wat keelpijn, maar da's nu beter.
Vanmorgen dan weer naar Gasthuisberg, weer die angst om tijdens de rit naar het toilet te moeten gaan maar alles is goed verlopen (dat zit dus ook gedeeltelijk tussen de oren).
Dan de scan : zal even zeggen hoe dat nu in zijn werk gaat : ik neem de teskst van de uitnodiging erbij en ik citeer :
"Het is van belang dat u probeert om 24 uur voorafgaand aan het onderzoek 1 tot 2 liter extra te drinken.
De laatste 6 uren voor het onderzoek moet u nuchter blijven, enkel water drinken is toegelaten,.....
Het onderzoek zal drie uur in beslag nemen en is volledig pijnloos.  Bij uw aankomst zal er een infuus geplaatst worden en wordt het bloedsuikergehalte gecontroleerd. (Indien CT met contrast krijgt u vervolgens de eerste van drie bekers met een contrastmiddel te drinken).
Daarna wordt er een soort licht radioactieve suiker ingespoten, waarna u gedurende 30 minuten zo stil mogelijk op een bed moet blijven liggen.
De volgende driekwartier brengt u zittend door in een wachtruimte.  (indien CT met contrast moet u nog eens twee bekers met contrastmiddel drinken).
Daarna gebeurt de scan, bestaande uit een CT scan ( 5 minuten), gevolgd door een PET scan (30 minuten).  Tijdens de CT-scan wordt er ook een contrastmiddel ingespoten (indien CT met contrast).
Het is evenwel van belang dat u tijdens de hele procedure perfect stil blijft liggen. ...."
En lieve vrienden, die tijd duurt ENORM lang hoor!!!!!

Dit hebben we weer achter de rug (mijn derde keer in totaal).  Koen is vanmorgen zeer vroeg met den Thalis naar Parijs vertrokken voor zijn werk, maar heb al een paar smskes gekregen en zal blij zijn dat hij vanavond laat thuis zal zijn.  Overmorgen gaan we samen in de voormiddag terug naar Gasthuisberg voor de resultaten........de spanning blijft.........

xx
Willez
m3 opmerkingen:

 1. Lieve Willem, kan me een beetje voorstellen dat die tijd héél langzaam gaat.. drie uur stil liggen. Pffff.. blij dat je er weer vanaf bent!
  En we duimen hier verder voor supergoede resultaten! Dat moet gewoon hé! Dat verdien je!
  Dikke knuffel! xxx Anick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. piepeloe, hier zijn we weer, trouw op post en samen blij met jou dat deze dag achter de rug is of toch het zwaarste deel ervan. We 'proberen' rustig af te wachten tot woensdag, nu effe chillen(als dat lukt) en straks nog efkes genieten van 't ventje. (ps : ik zou ook zo bang zijn om naar toilet te moeten gaan).
  Dikke knuf mijne vriend en je weet ik denk aan je ;)
  Cje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet fijn...
  (Ken nog iemand die om de zoveel maanden de hele mik mak moet doorlopen... En dan zijn zo'n 2 (in haar geval), 3, ... maanden vlug om...)
  Magere troost maar langs de andere kant; het is er voor uw "veiligheid", hé...
  Grtjs,
  AG.

  BeantwoordenVerwijderen